Despre noi

EcoPaper S.A. este o societate comerciala specializata in producerea hartiei pentru carton ondulat, folosind ca materie prima 100 % deseuri de hartie si carton, contribuind astfel la protejarea mediului inconjurator.

Cu o existenta de peste 150 de ani SC. EcoPaper S.A. se afla in acest moment in varful producatorilor de hartie pentru carton ondulat din tara. Calitatea produselor si serviciilor oferite sunt garantate de implementarea Sistemului Integrat Calitate – Mediu, conform Standardelor ISO 9001:2001 si ISO 14001: 2004.

Principala preocupare a firmei noastre o constituie respectarea angajamentelor asumate fata de colaboratori si imbunatatirea permanenta a imaginii sale pe piata interna si externa.

Scurt Istoric

Bazele fabricii de hartie au fost puse in anul 1852 de catre negustorii de la Casele de Comert din Brasov, printre care si vestitul carturar George Baritiu, iar pentru prima data a fost mentionata fabricarea hartiei in anul 1857. Se fabricau 12 sortimente de hartie, printre care hartii de scris si tipar, hartie colorata, hartie pentru tigari si pentru ambalaje.

In anul 1889 ia nastere Fabrica de celuloza cu capital strain, care produce pentru prima data celuloza din lemn de rasinoase in 1893.
În 1939 se construiesc instalatii de albire care permit fabricarea celulozei albite si chimice. Sortimentele de celuloză produse de fabrica pana în 1948 au fost: celuloza alfa, celuloză pentru vascoza, celuloză papetară inalbita şi naturala, carton celulozic pentru asfaltare.

La 1 septembrie 1948, in urma actului de nationalizare, prin comasarea celor două fabrici existente se creeaza Fabrica de celuloza şi hartie „Nicolae Balcescu” Zarnesti.

In perioada 1953 – 1986 au avut loc importante investitii, astfel sunt puse in functiune doua linii de producere a drojdiei furajere, instalatia de produsi lignosulfonici precum si alte masini de fabricat hartii subtiri si creponate.

Masina de hartie pentru carton ondulat de provenienta Beloit Italia si Fampa Polonia, a fost pusa in functiune in anul 1980, capacitatea initiala fiind de 40.000 tone/an, utilizand ca materie prima principala maculatura.
  
  
 

In anul 1990, in baza Legii 15 /1990 şi a HG 1200/12.10.1990, ia fiinta S.C. Celohart S.A. prin preluarea intregului patrimoniu al fostului Combinat de Celuloza si Hartie Zarnesti.

Dupa privatizare, incepand cu anul 2001, s-au inchis liniile de productie depasite din punctul de vedere al nivelului tehnic, poluante si neprofitabile, iar efortul investitional a fost dirijat spre modernizarea masinii de hartie pentru carton ondulat, marindu-se capacitatea de productie pana la 80.000 tone/an in momentul de fata.

In aprilie 2002 se schimba denumirea societatii din S.C. Celohart S.A. in SC. EcoPaper S.A.

 

© 2008 S.C.ECOPAPER S.A. Toate drepturile rezervate.
website by Glamour Advertising